Hajónapló - 4. bejegyzés

2013/11/23. - írta: historico

A Kapitány bejelentkezik...
2012. január 22.
00:45

Vége a vizsgaidőszaknak és ez alkalomból álljon itt egy nem túl hosszú, ám de különösen rövid bejegyzés a messzi északi erdők legkülönösebb állatáról az Erdei Mócról.

Az Erdei Móc egy különleges állatfajta. A száraz, hűvös helyeket szereti, a napfénytől pedig védi kicsinyeit. Gyárak, üzemek környékén is előfordulhat, így nyomokban mogyorót is tartalmazhat. Kis testű, rágcsáló állat, mely tojásokat rak, évente 150-szer költ, és csak nyomásnak áll ellen. Hosszú zöld bundája van és hosszú farka aminek segítségével a fák ágain egyensúlyozik, így meglehetősen akrobatikus mozdulatokat tud tenni. Éjszaka téli álmot alszik, ezért csak nappal figyelhető meg, így a feszültségábráját is csak nappal lehet felrajzolni. Az emberre veszélytelen, mivel egyáltalán nem érdekli, ezért könnyű levadászni és a tojásaiból illetve a húsából ízletes ételek sora készíthető el. Szerencsére sűrűn szaporodik így a faj nem veszélyeztetett, még a meglehetősen nagy vadászkedvnek köszönhetően sem, sőt a számuk évről évre egyre csak nő, mivel természetes ellenségük csak a Mezei Mócok, amikkel csak ritkán találkoznak. A legízletesebb étel ami belőle készíthető pedig a grillezett Erdei Móc tojás, frissen vasalt, illatos gyümölcs fondüvel, gyümölcs körettel, mosatlan gyümölcslével, illetve szárított és sózott Erdei Móc hússal.

Sikeres vadászatot, és jó étvágyat kívánok!

Végül az időjárásról:
Szórványtalanul hulló víz várható. A hőmérséklet tartósan jóval -30 °C felett lesz, de mindenképpen kevesebb lesz, mint +40 °C. Az elkövetkezendő időszakban lesz az Erdei Mócok 125. párzási időszaka, ezért különösen figyeljenek az udvaruk környékén, mert ilyenkor az állatok szívesen randalíroznak ott.

A Kapitány kijelentkezik...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://noveell.blog.hu/api/trackback/id/tr685650548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása